Tradiție și modernitate în arta culinară

Asociaţia Şcoala de Cooperaţie „SCOOP” Botoşani anunţă publicul interesat că în perioada 14.09.2015-27.11.2015 derulează proiectul „Tradiție și modernitate în arta culinară”, proiect cofinanţat de Primăria Municipiului Botoşani.

Scopul

Cunoaşterea, păstrarea şi promovarea tradiţiilor culinare botoșănene.

Grupuri ţintă

50 elevi ai Liceului Tehnologic de Cooperaţie Botoșani.

Beneficiari

elevii si profesorii Liceului Tehnologic de Cooperaţie Botoşani, familiile acestora, comunitatea locală.

Activităţile principale
Seminar Preparate culinare traditionale vs Preparate culinare moderne

Tinerilor li s-au prezentat materiale, realizate de voluntarii din proiect, referitoare la beneficiile preparatelor culinare traditionale si posibilitătile de integrare ale acestora în lumea modernă.

Culegerea si selectarea rețetelor traditionale

Tinerii din grupul ținta au ”cules” de la bunici, parinți, prieteni, vecini mai multe retete de preparate tradiționale specific zonei Botoșaniului. Cu ajutorul unui specialist (Bucătar) rețetele au fost adaptate la tehnologiile moderne de preparare dând astfel posibilitatea realizarii lor cu echipamente moderne.

Expoziție culinară

Sub coordonarea voluntarilor, tinerii din grupul țintă au realizat preparatele tradiționale selectate, și le-au prezentat sub forma unei expozitii în fața unui juriu format din reprezentanți ai elevilor, părinților, agenților economici din zonă. Cele mai reprezentative preparate au fost premiate.

Tradiție și modernitate în arta culinară Tradiție și modernitate în arta culinară Tradiție și modernitate în arta culinară

Pentru mai multe detalii, citiţi comunicatul de presă publicat de către Şcoala Profesională de Cooperaţie Botoşani.