Arată că îţi pasă! Colectează selectiv!

Asociaţia Şcoala de Cooperaţie SCOOP anunta publicul interesat ca in perioada 1.04.2012 -30.06. 2012, deruleaza proiectul cu titlul – Arată că-ţi pasă ! Colectează selectiv!, cofinantat de Primaria Municipiului Botosani.

Scopul

Promovarea și implementarea unui sistem de colectare selectivă a deșeurilor și managementul acestora în vederea reducerii cantităţii depozitate necontrolat în incinta școlii.

Grupuri ţintă

50 de elevi ai Grupului Şcolar de Cooperaţie (10 elevi de la clasa a IX-a, 10 elevi de la clasa a X-a , 10 de elevi de la clasa a XI-a, 10 de elevi de la clasa a XII-a, 10 de elevi de la clasa a XIII-a).

Beneficiari

Elevii Grupului Şcolar de Cooperaţie Botoșani, familiile acestora, comunitatea locală.

Activităţile principale
Te ECO-provoc seminar

Seminarul va include informaţii privind colectarea selectivă. Scopul acestui seminar va fi conştientizarea şi sensibilizarea elevilor în problema deşeurilor, în sensul depunerii într-un loc favorabil mediului înconjurător a acestora, care să nu aibă consecinţe adverse pentru natură.

ECO-mapa work-shop

Alcătuirea, de către fiecare clasă participantă, a unei ECO-mape, care să cuprindă: toate materialele informative distibuite, desene cu tematică ecologică care să conţina slogane cu îndemnare la acţiuni de ecologizare sub formă de afişe, chestionar ecologic completat, listă cu evenimente ecologice, personalizarea unui ECO-coş de gunoi al clasei pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Prezentare şi premierea celor mai bune ECO-mape.

ECO-concurs activitate practică

Fiecare clasă participantă va avea la dispoziţie un interval de timp în care se va colecta cât mai multă hârtie. Concurs de colectare hârtie. În cadrul acestei activităţi practice clasele participante vor realiza câte un ECO-stand cu obiecte confecţionate din materiale reciclabile, unde vor fi expuse articole vestimentare ecologice confecţionate din diferite materiale reciclabile, ECO-modă.

Locul de desfășurare

Liceul Tehnologic de Cooperaţie Botoșani.

Rezultatele estimate

100% din elevii participanţi vor cunoaste problematica colectarii selective si vor aplica practic cunostintele de ecologizare.