„Abandonat” acasă

Asociaţia Şcoala de Cooperaţie „SCOOP” Botoşani anunţă publicul interesat că în perioada 19.09.2016 – 25.11.2016 derulează proiectul „Abandonat” acasă, proiect cofinanţat de Primăria Municipiului Botoşani.

Scopul

Dezvoltarea unei atitudinii civice a cetățenilor față de problemele tinerilor ai căror parinți sunt plecați în străinătate.

Grupuri ţintă

Elevi din clasele IX-XI ai căror părinți sunt plecați în străinătate (100 elevi).

Beneficiari

elevii si profesorii Școlii Profesionale de Cooperaţie Botoşani, familiile acestora, comunitatea locală.

Activităţile principale
Seminar - Societate sănătoasă = familie armonioasă

Tinerilor li s-au prezentat materiale, referitoare la rolul familiei în societatea modernă și la beneficiile comunicării interpersonale în cadrul acesteia. Invitații profesori psihopedagogi și un preot au prezentat rolul părinților precum și obligațiile acestora față de copii.

Asigurarea legăturii dintre tineri și părinți utilizând mijloacele on line

Voluntarii au stabilit, un program de acces al tinerilor în Laboratorul de Informatică al școlii, unde a fost amenajat un spațiu de comunicare virtuală cu părinții. Voluntarii în proiect au contactat părinții plecați în străinătate, ajutând elevii să comunice prin - What's up, Skype, Facebook etc.

Ca la mama acasă

Tinerii de la clasele de Bucătari (voluntari în proiect) au pregătit în Laboratorul gastronomic al Școlii Profesionale de Cooperație mâncăruri ce amintesc de mesele în familie și de bucatele pregătite de mama.

„Abandonat” acasă „Abandonat” acasă „Abandonat” acasă „Abandonat” acasă

Pentru mai multe detalii, citiţi comunicatul de presă publicat de către Şcoala Profesională de Cooperaţie Botoşani.